whatbindsCheck your order

Clauses · DFARS · Banned sources and products · provision

DFARS 252.204-7017 Prohibition on the Acquisition of Covered Defense Telecommunications Equipment or Services—Representation

Does the regulation require it to flow down?

No

No mandate: a solicitation provision, prescribed for solicitations only, with no subcontracts paragraph. Primes flow it down in the same generated block as 252.204-7016 (all three GDMS SCM templates, 2026-07-20). The clause that actually creates a continuing subcontract duty in this family is 252.204-7018, whose paragraph (c) does carry a substance flow-down to all tiers

A clause can reach your subcontract without a mandate. Once it is in your document, it is a contract term all the same. The missing mandate is a fact about the regulation. It is not a ruling on your order.

Checked against acquisition.gov on 2026-08-05 · edition MAY 2021 · base v0.9.3 Read the text ↗

What it makes you produce

2 items for your checklist, slowest first.

  1. Something you fill in and send back2

    Hours, once you know which one is missing.

    • The representation, whether you will or will not provide covered defense telecommunications equipment or services under an award resulting from this solicitation

      DFARS 252.204-7017(d)
    • The disclosure package — each item and service with brand or manufacturer and product identifier, the proposed use and the factors bearing on whether it is permissible, and for services the providing entity's name, unique entity identifier and CAGE code

      Owed when you answered 'will provide' at paragraph (d)

      DFARS 252.204-7017(e)

When it is used

Solicitation provision, same universal prescription as its sibling: ALL DoD solicitations including FAR part 12 commercial, plus task and delivery orders, BOAs, orders against BOAs, BPAs, and calls against BPAs (204.2105(b); re-prescribed at 240.270-6(b) by DoD Class Deviation 2026-O0025, effective 2026-02-01). But its own terms narrow it in the reader's hands: an offeror that represented 'does not provide' under 252.204-7016 is not required to complete it. The underlying section 1656 (FY2018 NDAA) prohibition is NARROWER than Section 889 — it bites only on equipment, systems, or services used to carry out 'covered missions', i.e. the nuclear deterrence mission (including nuclear command, control and communications, integrated tactical warning and attack assessment, and continuity of Government) and the homeland defense mission (including ballistic missile defense), and only where covered defense telecom is a substantial or essential component of a system or critical technology as part of a system.

Read closely

An offeror that represented 'does not provide' in DFARS 252.204-7016(c) is not required to complete this one, and that is the single most useful fact about it. The prohibition behind it is narrower than section 889: it bites on equipment, systems and services carrying out the nuclear deterrence and homeland defense missions, where covered defense telecommunications is a substantial or essential component or critical technology.

The 3 templates that name it, with the line

Source: acquisition.gov, DFARS 252.204-7017, DFARS 204.2105(b) and DFARS 212.301(f); DoD Class Deviation 2026-O0025 (acquisition.gov, DoD_RFO_Deviation_Part-40.pdf), DFARS 240.270-2 through 240.270-6(b) and provision text at Attachment A1 (verified 2026-08-05)

This is research, not legal advice. It states what the regulation says about this clause and cites the paragraph behind it. It does not rule on your order, and it does not rule on whether a prime's markings are correct.