whatbindsCheck your order

Clauses · DFARS · Pricing and audit

DFARS 252.215-7010 Requirements for Certified Cost or Pricing Data and Data Other Than Certified Cost or Pricing Data

Does the regulation require it to flow down?

No

It is a solicitation provision, not a subcontract clause: it obligates the offeror to OBTAIN from the prospective sub the minimum information to support price reasonableness — the contractual mechanics of certified data in subcontracts come through other clauses (FAR 52.215-12/-13)

A clause can reach your subcontract without a mandate. Once it is in your document, it is a contract term all the same. The missing mandate is a fact about the regulation. It is not a ruling on your order.

Checked against acquisition.gov on 2026-08-04 · edition MAY 2024 (Basic); AUG 2024 (Alt I) · base v0.9.3 Read the text ↗

What it makes you produce

4 items for your checklist, slowest first.

  1. Something you write3

    Days to weeks, and nobody outside your company has to agree to it.

    • A written request for exception in place of certified cost or pricing data

      DFARS 252.215-7010(b)(1)
    • Certified cost or pricing data and supporting attachments prepared in the FAR Table 15-2 format

      DFARS 252.215-7010(c)(1)
    • Uncertified cost data in the form your accounting regularly maintains it

      Owed where uncertified data is what the acquisition calls for, rather than certified data under paragraph (c)

      DFARS 252.215-7010(d)(2)
  2. Something you fill in and send back

    Hours, once you know which one is missing.

When it is used

A DoD solicitation provision, prescribed at 215.408(5)(i) (Basic at (5)(i)(A); Alt I at (5)(i)(B)). It bites when no TINA exception applies — price not set by law/regulation, non-commercial supply — and the value crosses the FAR 15.403-4 certified cost or pricing data threshold ($2.5M since 2025-10-01). The sub comes into play because the offeror is required to obtain data from THEM.

Read closely

This is a solicitation instrument. It also asks the offeror to obtain from a prospective supplier the minimum needed to support price reasonableness, and cost data may not be required from that supplier where there are enough non-government sales of the same item. Where an exception is claimed, the buyer may require support only to the extent necessary.

The 8 templates that name it, with the line

Source: acquisition.gov, DFARS 252.215-7010 and 215.408(5)(i); FAR 15.403-4 (verified 2026-08-04)

This is research, not legal advice. It states what the regulation says about this clause and cites the paragraph behind it. It does not rule on your order, and it does not rule on whether a prime's markings are correct.