Clauses · DFARS · Banned sources and products
DFARS 252.225-7060 Prohibition on Certain Procurements from the Xinjiang Uyghur Autonomous Region
Does the regulation require it to flow down?
Yes
(c): insert 'in subcontracts including subcontracts for commercial products, commercial services, and commercially available off-the-shelf items' — no threshold
- Form
- verbatim ('insert this clause... without alteration other than to identify the appropriate parties'), including paragraph (c) itself
- Reaches
- all tiers, including commercial products, commercial services, and COTS
Checked against acquisition.gov on 2026-08-04 · edition JUN 2023 · base v0.9.3 Read the text ↗
What it makes you produce
One item for your checklist.
Something you write
Days to weeks, and nobody outside your company has to agree to it.
The good faith effort paragraph (b) requires, and the record that shows it was made — origin questions to the suppliers of your inputs and their answers on file
DFARS 252.225-7060(b)
When it is used
Contracts and orders for PRODUCTS with DoD funds from any fiscal year (10 U.S.C. 4661; prescription 225.7022-5(b)), including FAR part 12 and COTS; no dollar threshold. Prohibits procuring any product mined, produced, or manufactured wholly or in part by forced labor from XUAR, or from an entity that used such labor.
Read closely
Paragraph (b) requires the effort and the determination; it names no certificate, no report, no notice and no retention period, so the diligence record is evidence rather than a filing, and a full chain audit is not what is asked for. Paragraph (c) puts the clause into subcontracts without alteration other than to identify the parties, including subcontracts for commercial products, commercial services and commercially available off-the-shelf items.
The 15 templates that name it, with the line
Source: acquisition.gov, DFARS 252.225-7060 and 225.7022-5(b) (verified 2026-08-04)
This is research, not legal advice. It states what the regulation says about this clause and cites the paragraph behind it. It does not rule on your order, and it does not rule on whether a prime's markings are correct.