Clauses · FAR · Ethics and integrity
FAR 52.203-6 Restrictions on Subcontractor Sales to the Government
Does the regulation require it to flow down?
Yes
(c): 'in all subcontracts under this contract which exceed the simplified acquisition threshold' — since (c) flows down with it, the obligation cascades to lower tiers above $350k.
- Form
- substance, including paragraph (c) itself
- Reaches
- all tiers
Checked against acquisition.gov on 2026-08-04 · edition JUN 2020 (Basic; Alt I NOV 2021) · base v0.9.3 Read the text ↗
What it makes you produce
One item for your checklist.
Nothing to send, ever
There is no paperwork here. It is a rule you follow while you perform the work.
Nothing to send — the clause bars any agreement or conduct that would stop a supplier selling its own item, process or software directly to the Government
FAR 52.203-6(a)
When it is used
Enters prime contracts above the SAT ($350k) — FAR 3.503-2 — and flows down to every subcontract above the SAT as of the sub's award date, via paragraph (c).
Read closely
One of the few flow-downs that runs in the subcontractor's favor: it reaches this contract and any follow-on production contract, and no paragraph of it asks for paperwork. (b) leaves rights otherwise authorized by law or regulation intact, and (c) carries the same restriction into subcontracts above the simplified acquisition threshold.
Alternates
Alt I · NOV 2021
FAR 3.503-2 — acquisitions of commercial products or commercial services.
Alternate I rewrites paragraph (b) alone: on acquisitions of commercial products and services the restriction bites only where the agreement leaves the Federal Government treated differently from any other buyer. It narrows when the prohibition applies, and like the basic clause it asks for nothing to be sent.
The 15 templates that name it, with the line
Source: acquisition.gov, FAR 52.203-6 + prescription 3.503-2; 52.244-6 and 52.212-5 (verified 2026-08-04)
This is research, not legal advice. It states what the regulation says about this clause and cites the paragraph behind it. It does not rule on your order, and it does not rule on whether a prime's markings are correct.