Clauses · FAR · Pricing and audit
FAR 52.215-14 Integrity of Unit Prices
Does the regulation require it to flow down?
Yes
(c): in all subcontracts, except ≤ SAT, construction/A-E, utilities, services without supplies, commercial and petroleum
- Form
- substance, minus paragraph (b) — the anti-broker identification stays at the prime level
- Reaches
- all tiers (the substance includes the obligation to insert it in subcontracts)
Checked against acquisition.gov on 2026-08-04 · edition NOV 2021 (Basic); Alt I OCT 1997 · base v0.9.3 Read the text ↗
What it makes you produce
One item for your checklist.
Something you write
Days to weeks, and nobody outside your company has to agree to it.
- FAR 52.215-14(b)
An identification of the supplies you will not manufacture, or to which you will not contribute significant value
Owed when the buyer requests it. Paragraph (c) leaves paragraph (b) out of what travels into a subcontract, so this reaches you only where your order carries the clause whole rather than its substance
When it is used
Enters nearly every prime contract (15.408(f)(1)), except: ≤ SAT, construction/A-E (Part 36), utilities (Part 41), services with no supplies furnished, commercial acquisitions and petroleum. Flows down to all subcontracts with the same exceptions — no threshold of its own beyond the SAT exception.
Read closely
The rule the clause is really about is at paragraph (a) and asks for no paper: cost is distributed across the line items in proportion to each item's base cost, and a method that distorts unit prices is not used — distributing cost equally across line items is the example the paragraph itself gives. Paragraph (c) carries the substance down less paragraph (b), and leaves out acquisitions at or below the simplified acquisition threshold, construction and architect-engineer work, utilities, services where supplies are not required, commercial products and services, and petroleum products.
Alternates
Alt I · OCT 1997
FAR 15.408(f)(2).
Alt I substitutes paragraph (b) so that identifying the supplies the offeror will not manufacture becomes a standing duty rather than an answer given when the contracting officer asks. The document is the same one; what goes away is the condition on it, and a duty that no longer waits to be asked for is a different duty.
The 12 templates that name it, with the line
Source: acquisition.gov, FAR 52.215-14 and 15.408(f)(1) (verified 2026-08-04)
This is research, not legal advice. It states what the regulation says about this clause and cites the paragraph behind it. It does not rule on your order, and it does not rule on whether a prime's markings are correct.