Clauses · FAR · Pricing and audit
FAR 52.215-19 Notification of Ownership Changes
Does the regulation require it to flow down?
Yes
(c): 'The Contractor shall include the substance of this clause in all subcontracts under this contract that meet the applicability requirement of FAR 15.408(k).'
- Form
- substance
- Reaches
- all tiers (the substance carries the flow-down paragraph itself)
Checked against acquisition.gov on 2026-08-04 · edition OCT 1997 · base v0.9.3 Read the text ↗
What it makes you produce
2 items for your checklist, slowest first.
Something you write
Days to weeks, and nobody outside your company has to agree to it.
Written notice to the administrative contracting officer within 30 days of a change in ownership or control that could move the valuation of capitalized assets, and a second notice within 30 days of learning what it does to asset valuation and cost
FAR 52.215-19(a)(1) and (a)(2)
Nothing to send now
It does not hold the order. It decides what money moves later — what you can claim, what can be claimed from you, and what can be held back — and none of that changes after signature.
The pre-change asset and depreciation records, held open to the administrative contracting officer on demand
FAR 52.215-19(b)
When it is used
Enters the prime's contract when certified cost or pricing data or cost determinations subject to subpart 31.2 are contemplated (15.408(k)). Flows down to subcontracts with the same applicability. Operative when there is an ownership change that could alter the valuation of capitalized assets (sale, merger, acquisition).
Read closely
Anyone planning a sale or a merger with a live cost-type contract meets this at the deal checklist rather than at closeout, and 30 days is short for a transaction nobody flagged in advance.
The 12 templates that name it, with the line
Source: acquisition.gov, FAR 52.215-19 and 15.408(k) (verified 2026-08-04)
This is research, not legal advice. It states what the regulation says about this clause and cites the paragraph behind it. It does not rule on your order, and it does not rule on whether a prime's markings are correct.