whatbindsCheck your order

Clauses · FAR · Supply chain and sourcing

FAR 52.234-1 Industrial Resources Developed Under Title III, Defense Production Act

Does the regulation require it to flow down?

Yes

(e): 'The Contractor agrees to insert the substance of this clause, including paragraph (e), in every subcontract issued in performance of this contract' — no threshold or exception in the text

Form
substance, including (e) itself
Reaches
all tiers

Checked against acquisition.gov on 2026-08-04 · edition SEP 2016 · base v0.9.3 Read the text ↗

What it makes you produce

One item for your checklist.

  1. Something you write

    Days to weeks, and nobody outside your company has to agree to it.

    • A report of the test and qualification results, sent to the Title III program office

      Owed when the contracting officer directs the testing by contract modification — a request from a Title III program contractor is forwarded under (b) rather than answered directly

      FAR 52.234-1(c)

When it is used

Prescribed at 34.104 for contracts involving industrial resources developed under Title III of the Defense Production Act; no dollar threshold. Flows down by mandate of (e) to every subcontract issued in performance of the contract.

Read closely

(d) has the Government furnish the resource to be tested and adjust the price for what the testing costs, so this is not an unfunded errand. Nothing here requires buying a Title III resource, and until a request arrives the obligation lies dormant.

The 11 templates that name it, with the line

Source: acquisition.gov, FAR 52.234-1 and 34.104 (verified 2026-08-04)

This is research, not legal advice. It states what the regulation says about this clause and cites the paragraph behind it. It does not rule on your order, and it does not rule on whether a prime's markings are correct.