Clauses · FAR · Supply chain and sourcing
FAR 52.225-8 Duty-Free Entry
Does the regulation require it to flow down?
Yes
(j): include the substance of the clause when Schedule supplies with duty-free entry will be imported or when other foreign supplies above $20,000 may be imported
- Form
- substance
- Reaches
- first tier ((j) self-inclusion not confirmed in the verified excerpt (unconfirmed))
Checked against acquisition.gov on 2026-08-04 · edition OCT 2025 · base v0.9.3 Read the text ↗
What it makes you produce
2 items for your checklist, slowest first.
Something you write
Days to weeks, and nobody outside your company has to agree to it.
- FAR 52.225-8(c)(1)
A written notice to the contracting officer, at least 20 calendar days before the importation
Owed when foreign supplies over $20,000 are being purchased for the order and imported into the customs territory of the United States
Something you fill in and send back
Hours, once you know which one is missing.
The shipping documents annotated for the port of entry, carrying the tariff-schedule notation and the instructions to release the shipment and notify the contract administration office
FAR 52.225-8(g)
When it is used
Goes in when foreign supplies may be imported for the contract. Flows down to the sub via (j) when (1) Schedule supplies with duty-free entry will be imported or (2) other foreign supplies above $20,000 may be imported.
Read closely
(h) is the set of instructions passed to the foreign supplier, including the copies of the bill of lading the customs office needs, and (i) is a separate written notice to the contract administration office. Duty on the identified supplies stays out of the price, and the exemption is not automatic — without the paperwork, customs charges as usual.
The 17 templates that name it, with the line
Source: acquisition.gov, FAR 52.225-8 and 25.1101(e) (verified 2026-08-04)
This is research, not legal advice. It states what the regulation says about this clause and cites the paragraph behind it. It does not rule on your order, and it does not rule on whether a prime's markings are correct.