Clauses · DFARS · Supply chain and sourcing
DFARS 252.225-7013 Duty-Free Entry
Does the regulation require it to flow down?
Yes
(j): in all subcontracts for qualifying country components, or for components from a non-qualifying country for which the Contractor estimates duty above $200 per unit
- Form
- substance, including paragraph (j) itself
- Reaches
- all tiers
Checked against acquisition.gov on 2026-08-04 · edition AUG 2025 · base v0.9.3 Read the text ↗
What it makes you produce
2 items for your checklist, slowest first.
Something you write
Days to weeks, and nobody outside your company has to agree to it.
- DFARS 252.225-7013(h)
A written notice to the administrative contracting officer naming the supplier, the contract number and value, and the delivery dates
Owed when you close with a foreign supplier for eligible products or qualifying country supplies to be accorded duty-free entry
Something you fill in and send back
Hours, once you know which one is missing.
- DFARS 252.225-7013(f)(1)(i)
The customs entry forms, completed and submitted to the District Director of Customs with a copy to the DCMA St. Louis Duty Free Entry Team, which executes the duty-free entry certificates
Owed when the shipment is not consigned directly to a military installation — those are released under sections 10.101 and 10.102 of the Customs regulations instead
When it is used
At the prime: supply contracts where the goods will enter US customs territory (the 50 states, DC, and Puerto Rico), used in place of FAR 52.225-8, with no dollar threshold (225.1101(4)). Flows down to the sub in every subcontract for (i) qualifying country components or (ii) components from a non-qualifying country whose estimated duty exceeds $200 per unit.
Read closely
(e) is what the shipping documents submitted to Customs have to say and (g) is the bill of lading and package marking. (f)(2) has a mixed shipment identify on the forms which items are eligible for duty-free entry. Duty-free entry is claimed only for what actually goes to the Government — duty is owed on anything diverted to commercial use, apart from authorized scrap or salvage — and (i) spares a shop that commingles identical commercial stock where separate accounting is impracticable.
The 17 templates that name it, with the line
Source: acquisition.gov, DFARS 252.225-7013 and 225.1101(4) (verified 2026-08-04)
This is research, not legal advice. It states what the regulation says about this clause and cites the paragraph behind it. It does not rule on your order, and it does not rule on whether a prime's markings are correct.